Devam Eden ADEP Projeleri için Genç STAR, STAR Lisans ve STAR Öğretmen Burs Desteği

2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)- 2024 Yılı Proje Yürütücüsü Talep Çağrısı Açıldı
TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen projeler ile TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde veya Yükseköğretim Kurulu’nun araştırma üniversitelerine yönelik başlattığı Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) tarafından desteklenen araştırma projelerine bursiyer olarak dahil edeceğiniz lise öğrencisi (Genç STAR), lisans öğrencisi (STAR Lisans) ve öğretmenlerin (STAR Öğretmen) Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla hazırlanan 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) yeniden çağrıya açıldı.

YÖK ADEP Projelerine STAR Bursiyeri Desteği
STAR programında 2023 çağrısında ilk kez Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nca Araştırma Üniversitelerine yönelik sağlanan Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) ile desteklenen araştırma projeleri için de bursiyer desteği verilmiştir. Bu destek 2024 yılı çağrısı kapsamında devam ettirilmektedir.
Buna göre ADEP projelerine STAR programı kapsamında bursiyer/öğretmen dahil etmek isteyen proje yürütücüleri bursiyer talep başvurularını 27 Mart 2024 (Saat:15:00) -15 Nisan 2024 (Saat 17:30) tarihleri arasında BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr/) üzerinden alınmaya başlanmıştır.

Talep yapılacak projeler için aranan şart:
• ADEP Proje bitiş tarihi 30 Kasım 2024 ve öncesi olan projeler için bursiyer talebi yapılamaz.
• Bursiyer talepleri proje yürütücüleri tarafından yapılmalıdır.
STAR Programı 2024 yılı çağrısı başvuru takvimi aşağıdaki gibidir.
  Başvuru Başlangıç Tarihi Başvuru Bitiş Tarihi
1. Aşama Proje Yürütücüsü Talep Başvurusu 27 Mart 2024 15 Nisan 2024
2. Aşama Öğrenci-Öğretmen Başvurusu (Genç STAR-STAR Lisans-STAR Öğretmen) 22 Nisan 2024 6 Mayıs 2024
3. Aşama Proje Yürütücüsü Değerlendirmeleri 13 Mayıs 2024 20 Mayıs 2024

Program detaylarına STAR web sayfasından ulaşabilirsiniz.
İletişim: star@tubitak.gov.tr
Saygılarımızla,